ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ Ο ΙΦΙΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Με το εμφατικό των δύο νικών σε δύο αγώνες ξεκίνησε το Σάββατο η τελευταία και κρίσιμη αγωνιστική για την Α2 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών για το Α.Σ. Ίφιτος Πατρών. Μολονότι, η κρισιμότητα των παιχνιδιών ήταν υψηλή αφού κάθε απώλεια βαθμών πιθανόν να δημιουργούσε προβλήματα, εντούτοις οι Τσεγγενές Ανδρέας, Σγουρομάλλης Μανώλης και Βασίλης Μπιθέλης έδειξαν ότι η δεύτερη θέση στην Α2 Εθνική κατηγορία δεν ήταν τυχαία. Με τις νίκες τους μαθηματικά εξασφάλισαν τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου για την Α1 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών που θα γίνει στην Αθήνα το Μάιο, πριν καν τελειώσει η αγωνιστική. 
Ειδικότερα, στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου αντιμετώπισαν την ομάδα της Βόχας όπου αναμενόμενα νίκησαν με 4-1. Το δεύτερο παιχνίδι με τον Άρη Νίκαιας ήταν και το πιο σημαντικό αφού ο Άρης κυνηγούσε τη νίκη και τη συμμετοχή στα μπαράζ. Με σταθερή απόδοση και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, ο Ίφιτος Πατρών πέτυχε με δύο νίκες του Ανδρέα Τσεγγενέ και μία του Μανώλη Σγουρομάλλη, καθώς και μία στο διπλό την τελική επικράτηση και πανηγυρική νίκη με 4-1.
Την Κυριακή όλη την προσοχή συγκέντρωνε η αναμέτρηση του Ίφιτου με το Π.Κ.Δ.Τ. Ο Ίφιτος είχε εξασφαλίσει  τη 2η θέση και  ήθελε να ολοκληρώσει την θαυμάσια πορεία του με μία ακόμα νίκη, ενώ το σωματείο του Ταύρου ήθελε πάσει θυσία τη νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση και να πάει επίσης στα μπαράζ διεκδίκησης της ανόδου. Ο Ταύρος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 2-0. Ο Ίφιτος αντέδρασε πετυχημένα και ισοφάρισε, όμως στα δύο επόμενα ματς οι αθλητές του Π.Κ.Δ.Τ. είχαν πολύ σταθερή απόδοση κι έφτασαν στην υπερπολύτιμη νίκη. Εκεί κρίθηκε η 3η θέση, καθώς οι Πόντιοι Μελισσίων ακόμα και να διατηρούσαν την ισοβαθμία με τον Ταύρο δεν ευνοούνταν.
Τώρα το μυαλό μας είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και αφού έχουμε πετύχει στο 100% τους πρώτους μας στόχους δηλαδή την παραμονή στην Α2 και τη συμμετοχή μας στα μπαράζ, θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με το καλύτερο δυνατό τρόπο δηλαδή μια ακόμα δυνατή παρουσία στα μπαράζ και γιατί όχι την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών. Ως νεοφώτιστοι στην Α2 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών βασικά θέσαμε ως στόχο την παραμονή αλλά βήμα-βήμα η ομάδα αυτή με τη συνοχή της και την προσπάθεια των αθλητών της έδειξε ότι μπορεί να κοιτάει πολύ ψηλά. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοσή των αθλητών και δεν σταματάμε εδώ.
 
 
 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ

ΟΜΑΔΑ                          ΒΑΘΜΟΙ    Ν.Η.                 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Α.Σ. Η Πρόοδος              36           18-0         72-12

----------------------------------------------------------------------

2. Α.Σ. Ίφιτος Πατρών         31           13-5         61-39

3. Π.Κ.Δ. Ταύρου                30            12-6       62-32

----------------------------------------------------------------------

4. Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων   29           11-7         55-43

5. Α.Σ. Το Γυμνάσιο             28            10-8       52-49 (2-0 νίκες)

6. Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας         28            10-8       51-44 (0-2)

7. Ε.Α. Βόχας                      24            6-12      33-61

8. Δ.Α.Ο. Ταύρου                23            5-13       39-59

----------------------------------------------------------------------

9. Ποσειδών Λουτρακίου       22           4-14        29-63

10. Γ.Α.Σ. Ελευσίς                19           1-17       22-70